Rieten meubels voor uw eigen balkon

Rotan stond lange tijd voor lichte, onstabiele en altijd piepende meubels van alle soorten, maar dit is fundamenteel veranderd met het innovatieve plastic “polyrotan”. De goedkope fauteuils en ligstoelen bieden tegenwoordig een zeer hoge kwaliteit en goed comfort. Zelfs een loungeset in de tuin die het hele jaar door aan het weer wordt blootgesteld, kan goed tegen het weer.

Balkonmeubelset gemaakt van polyrotan

Toegegeven, het idee om een tuinloungeset te maken van nylon is niet helemaal nieuw. De balkonmeubelset bestaande uit een stalen buisframe en felgekleurde, dunne kunststof buizen was al in de jaren 60 verkrijgbaar. Deze waren echter niet bijzonder duurzaam vanwege de snel roestende stalen buizen. Dat is fundamenteel veranderd met de nieuwste generatie loungemeubelen voor op het balkon.

Een tuinloungeset van polyrotan die tegenwoordig verkrijgbaar is, overtuigt door zijn uitstekende verwerking en overeenkomstig lange levensduur. Kunststof is duidelijk superieur aan een handgemaakte tuinloungeset van riet.

Polyrotan is een nylon stof die erg lijkt op het bekende riet. Het heeft echter enkele belangrijke voordelen ten opzichte van de natuurlijke substantie:

 • Onbreekbaar
 • Rotbestendig en robuust tegen vocht
 • Geruisloos in gebruik
 • Voordelige machinale verwerking
 • Verkrijgbaar in vele kleuren en texturen

Natuurlijk rotan is gemaakt van gestoomd riet. Na het drogen wordt de buis weer stijf en heeft deze weinig elasticiteit. Bij onjuiste belastingen kan het binnenin het loungemeubilair voor het balkon breken. Ze zijn dan meestal niet meer te repareren. Polyrotan daarentegen is altijd buigzaam, elastisch en flexibel.

Als er een draad breekt, kan de balkonmeubelset eenvoudig worden gerepareerd. Polyrotan is een rotbestendige kunststof. Dit maakt het een ideaal materiaal voor de balkonmeubel lounge, aangezien de meubelen het hele jaar buiten kunnen blijven staan.

Polyrotan kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een sopje. De balkonmeubelset kan ook afgespoten worden met een tuinslang. Een bijzonder voordeel van de polyrotan loungeset is de geruisloze werking. Een lounge met balkonmeubilair gemaakt van natuurlijk rotan kan de ontspanning aanzienlijk verstoren door het piepen.

Met loungemeubels voor het balkon van polyrotan hoor je niets. U kunt gewoon genieten van de ontspannende uurtjes op het balkon zonder storende achtergrondgeluiden van uw balkonmeubelset. Qua design kunnen de rieten meubelen van de lounge balkonmeubelen uitgevoerd worden met polyrotan in alle kleuren en texturen. Vooral natuurlijke kleuren zoals houtbruin of leigrijs zijn populair.

Welke balkonmeubelset past bij jouw huis?

Bij het kiezen van uw loungemeubilair voor op het balkon, moet u eerst twee vragen beantwoorden:

Hoeveel ruimte heb je voor een tuinloungeset? Hoe wilt u uw balkonmeubelset gebruiken? A

ls de ruimte beperkt is, is de keuze in loungemeubilair voor op het balkon natuurlijk beperkt. Een 3-delige balkonset, bestaande uit een klaptafel en twee klapstoelen, is hier ideaal. Zelfs deze goedkope oplossingen zijn tegenwoordig beschikbaar in een hoge kwaliteit en een interessante selectie van ontwerpen. Heeft u voldoende ruimte om een royale 3-delige balkonset op te zetten, dan zijn er veel mogelijkheden. Een tuinloungeset van dit formaat kan je uitnodigen om samen te zitten en tegelijkertijd een plek bieden om uit te rusten en te ontspannen.

De hoge stoelen uit de balkonmeubelset zijn ideaal voor maaltijden of kaartspellen. Een echte balkonmeubel lounge, bestaande uit ligstoelen, een lage tafel en bank, is natuurlijk de meest elegante oplossing voor een tuinloungeset. Deze rieten meubelsystemen zijn niet alleen handig en praktisch. Ze zijn ook erg representatief en zijn geschikt voor ontspannende avonden met collega’s, buren en vrienden. Uiteraard kunt u ook heerlijk ontspannen op de brede ligvlakken liggen en genieten van de uurtjes met een goed boek.

Onderhoud van een balkonmeubels

en balkonmeubel lounge gemaakt van polyrotan is zeer duurzaam. Door de gevlochten structuur zijn de loungemeubels voor het balkon gevoelig voor vervuiling. Het is mogelijk om een balkonmeubelset het hele jaar buiten te laten staan. Niet gedekt, maar je moet je wel voorbereiden op een intensieve schoonmaakcampagne aan het begin van het tuinseizoen.

 • Hiervoor heb je nodig: • 1 emmer warm zeepachtig water
 •  
 • 1 afwasborstel
 • tuinslang
 • papieren handdoeken
 • Plastic reiniger Zeep de balkonmeubelset krachtig in met de spons en warm zeepsop.

Laat de loog een paar minuten inwerken. Borstel vervolgens de tuinmeubelen loungeset met de vaatwasborstel totdat al het vuil uit de scheuren in het polyrotan vlechtwerk is verwijderd. Spoel de loungemeubels voor het balkon af met koud water. Als u geen tuinslang heeft, kunt u een gieter gebruiken.

Houd bij het afwassen elk meubelstuk in de tuinloungeset schuin zodat het vuil niet weer kan neerslaan. Laat de loungemeubels voor het balkon drogen in de zon. Als je lounge balkonmeubilair weer droog is, spuit je het in met plastic reiniger en wrijf je het in met een papieren handdoek. Je loungemeubilair voor op het balkon ziet er weer als nieuw uit. Het is natuurlijk ideaal als u uw lounge balkonmeubilair veilig kunt beschutten voor het koude seizoen.

Een droge, warme plek zoals de kelder of de zolder is hiervoor ideaal. Als dat niet mogelijk is, gebruik dan de tools die de handel u biedt. Met onze afdekkappen bescherm je je loungemeubilair op het balkon tegen regen, stof en vuil in de buitenlucht. Maar berg tijdens het koude seizoen altijd de kussens van uw balkonmeubel lounge op.