Rolluiken en hun onderdelen, wat kost het?

Rolluiken kopen?Het kan een huis zoveel mooier maken, goede voordelen creëren en uw huis ook meer waard maken! In dit artikel ga ik u vertellen waar een rolluik uit bestaat, wat daar de voordelen van zijn en natuurlijk wat u wilt weten, wat de prijs is voor een rolluik.

Rolluiken en hun onderdelen, wat is de rolluik prijs?

Een rolluik bestaat voor een groot gedeelte uit drie onderdelen. Om te beginnen is er natuurlijk een soort van kast of omhulsel wat om het rolluik heen zit. Dit heeft eigenlijk als functie om de binnenkant van het rolluik te beschermen en ook het proces van op en neer gaan van het rolluik goed te laten verlopen. De prijzen liggen gemiddeld ongeveer rond de honderd euro maar dit kan al oplopen tot ruim vijfhonderd euro. Dit ligt geheel aan het materiaal wat u kiest als omhulsel. Zo kunt u een klein omhulsel van ongeveer één bij één kiezen van kunststof wat dan relatief goedkoop is tegenover een groot omhulsel van drie bij drie van aluminium wat dan heel veel meer gaat kosten.

Dan gaat het om de bediening van de lamellen, het op en neer gaan van het rolluik in principe. De kosten hiervan liggen rond de tien euro wat op kan lopen tot ruim twee honderd euro. Waarom is dat zo? Dit heeft te maken met hoe u uw rolluik wilt besturen. Dit kan op twee verschillende manieren. Zo heeft u handmatige bediening via een koord of een hendel wat dus een stuk goedkoper is dan de tweede optie. Dit is bediening doormiddel van elektriciteit. Dit kan via een draaiknop, sleutel of zelf een afstandsbediening. Het is volledig afhankelijk van wat u zelf graag wilt.

De laatste vaste kostenpost voor een rolluik is natuurlijk de montage ervan. Dit verschilt natuurlijk per bedrijf en ook de moeilijkheid van wat voor rolluik het is. Een elektrisch rolluik al een stuk lastiger zijn om te instaleren dan een handmatig bestuurde rolluik.

Waarom een rolluik?

Er zijn verschillende redenen om een rolluik aan te schaffen. De belangrijkste in mijn mening is dat het natuurlijk het licht uit uw huis kan houden. Dit kan handig zijn als u wilt slapen en het nog niet volledig donker is, als het zomer is en uw huis graag wat koeler wilt houden en daarom de zon buiten wilt houden. Maar er zijn nog meer redenen waarom u het zou aanschaffen. Om te beginnen maakt het inbrekers een stuk lastiger om in te breken bij u thuis. Als u langs een drukke straat woont houdt het ook nog is het geluid beter uit uw huis en u kunt doormiddel van de isolatiewaarde van het rolluik uw investering terugverdienen. Omdat uw huis beter is geïsoleerd gaat de waarde van uw woning omhoog en bespaard u op uw energierekening! Zoveel voordelen dus om een rolluik aan te schaffen!