Het afbreken van de sleutel is voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Als gevolg van het afbreken van de sleutel kun je in veel gevallen je woning of tuin niet meer in. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij de sleutel van de poortdeur afbreekt. In zo’n geval zal je via de voordeur naar binnen moeten, om alsnog in je tuin te kunnen komen. Geen ramp, maar wel erg vervelend! Mocht de sleutel van je voordeur afbreken, dan is dit lastiger. Zeker wanneer je alleen via de voordeur van je woning naar binnen kunt. Door een slotenmaker in te schakelen kan de deur vaak schadevrij voor je geopend worden.

Zelf een afgebroken sleutel verwijderen onverstandig

Slotenmakers raden af om zelf een afgebroken sleutel uit het slot te verwijderen. Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor de kans op schade aan het slot relatief groot is. In het bijzonder wanneer je hier met een pincet of bijvoorbeeld een schroevendraaier in probeert te steken, om het probleem met je slot op te lossen. In het ergste geval is de schade dermate ernstig, dat het slot vervangen moet worden. Iets wat je logischerwijs liever voorkomt! Een slotenmaker beschikt over de benodigde hulpmiddelen om het afgebroken stukje sleutel eenvoudig te verwijderen.

Slot vervangen door schade

Mocht het slot ernstig beschadigd zijn geraakt bij het afbreken van de sleutel, dan moet deze vervangen worden. Dit geldt ook voor situaties, waarbij je geen reservesleutel van het slot meer hebt. Een slot vervangen in Dordrecht, Utrecht, Amsterdam of andere grote steden, kun je aan een slotenmaker overlaten. Sloten plaatsen is het net als het verwijderen van een afgebroken stukje sleutel geen eenvoudige klus. Het is dan ook onverstandig om hier zelf aan te beginnen.

Tip: laat direct voor een kwalitatief beter slot op de poortdeur van je tuin zorgen! Zo verklein je de kans op inbraken.