Wanneer je in het bezit bent van een motor, dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Het liefst zet je hem nog midden in de woonkamer. Wanneer je er de ruimte voor hebt, kun je de motor in de tuin stallen. Dit heeft als voordeel dat je hem in veel gevallen kunt zien staan. Heb je een overkapping? Dan is dat helemaal mooi meegenomen. Wanneer je geen overkapping hebt of wanneer je de motor extra wilt beschermen kun je een kijkje nemen tussen de motorhoezen op Baboon.eu. Hierbij blijft jouw motor droog, ook wanneer het regent. Vuil blijft op afstand en roest zal minder snel optreden. Zo blijft jouw motor goed beschermd.

Neem alle maatregelen en zorg voor veiligheid

Doordat je motor in de tuin staat hoeft dit niet te betekenen dat je hem niet extra op slot hoeft te zetten. Ook wanneer de motor achter het huis staat, is het aan te raden om de motor extra goed te beveiligen. Zeker wanneer je niet thuis bent wil je de kans verkleinen op diefstal. Kies daarom altijd voor een goed slot met eventueel een alarm. Zorg ook voor een stuurslot en een startonderbreking. Voor extra veiligheid kun je de motor vastzetten aan een beugel. Hierdoor wordt het nog lastiger om de motor te stelen en blijft de motor altijd overeind staan, ook bij zware storm.

Kies de juiste plek uit in de tuin

Een motor de tuin inrijden kan soms een hele opgave zijn, zeker wanneer het gaat om smalle steegjes. Je zal dit de eerste keren braaf doen, maar op een gegeven moment zal je kiezen voor de makkelijkste weg. Kijk daarom goed naar een makkelijke plek die je met de motor goed kunt bereiken. Zo weet je zeker dat je de motor hier keer op keer neer zal zetten. Maak dus ruimte vrij op een open en makkelijke plek waar je goed kunt manoeuvreren. Dit scheelt je een hoop tijd en frustratie. Voorkom dat je de motor op een makkelijke plek neerzet, zoals een parkeerplek uit het zicht door te kiezen voor een goed bereikbare plek in de tuin.