Tips om stoeptegels en tuintegels te verven

Wanneer de bestrating in de tuin er al een paar jaar ligt, is de kans groot dat je uitgekeken bent op de kleur of toe bent aan wat nieuws. Het eerste waar vaak aan gedacht wordt is om meteen over te gaan naar andere bestrating of wellicht gras. Je kunt ook kiezen voor een goedkoper en minder arbeidsintensief alternatief; Verven! Wanneer je er voor kiest om je bestrating te verven heb je geen dure stratenmaker nodig en kun je zelf, in een paar uur tijd, je tuin een flinke metamorfose geven.

Zorg voor goede voorbereiding

Voordat je tuintegels, stoeptegels of andere bestrating wil gaan verven dien je deze eerst goed schoon te maken. Meestal is een krachtige hogedrukreiniger hiervoor voldoende. Mocht je tuinbestrating bestaan uit speciaal materiaal, verwijs ik je naar de website Schilderpret. Op Schilderpret kun je voor vrijwel elke verfklus in de tuin een juiste werkwijze vinden. Zo ook voor het verven van tuintegels.

Verschillende alternatieven

Als je je tuintegels een nieuwe look wil geven zijn er een paar opties. Afhankelijk van het budget is een coating vaak de beste optie. Dat coating veel duurder is dan bijvoorbeeld betonverf of wegenverf (wegenwit), is omdat coating duurzaam en erg slijtvast is. Wanneer je veel gebruik maakt van bijvoorbeeld je terras, is het natuurlijk de bedoeling dat het ook mooi blijft. Dan is het coaten van je tuintegels en of bestrating de beste optie. Ligt jou tuin er alleen maar bij voor de sier en wordt deze niet intensief gebruikt, dan kun je met betonverf prima uit de voeten. Wel dien je er rekening mee te houden dat bij betonverf er na enkele jaren een nieuwe laag aangebracht dient te worden om de boel mooi te houden. Wanneer je voor de goedkoopste optie gaat, wegenwit. Dan zal je waarschijnlijk enkele keren per jaar de boel bij moeten werken. Je tegels omdraaien kan natuurlijk ook..