Werken in de tuin wordt door veel mensen gezien als een van de leukere klussen, als sport en tegelijk als ontspanning. Niet iedereen ziet dit helaas ook op deze manier, maar ziet het als een verplichting. Om zo snel en goed mogelijk je tuin te onderhouden geef ik 3 tips om het onderhoud te verrichten in de tuin.

1. Verdeel de taken

Woon je met meerdere mensen in hetzelfde huis of heb je een gedeelde tuin? Verdeel dan de taken. Misschien vind jij het niet erg om elke maand te gaan vegen en vind de andere huisgenoot het niet erg om onkruid te wieden. Zo kunnen jullie allebei de leuke klussen uitkiezen en de minder leuke klussen verdelen. Bij een goede takenverdeling scheelt het natuurlijk ook veel conflicten. Daarnaast kan je ook afspreken om samen te gaan werken in de tuin. Samen is natuurlijk veel gezelliger dan alleen.

2. Plan een vaste dag in

Als je een vaste dag in de maand inplant om je tuin te onderhouden inplant, hoef je de rest van de maand je er niet meer mee bezig te houden. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om elke eerste zondag van de maand als je taken uit te voeren in de tuin. Ben je een persoon die mooi weer ook erg belangrijk vindt? Spreek dan met jezelf af om elke eerste zonnige zondag in de tuin te gaan werken.

3. Schakel hulp in

Het is tegenwoordig niet meer zo gek om andere mensen of bedrijven in te schakelen om bepaalde klussen over te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een tuinman inhuren om te gaan snoeien en je te adviseren welk onderhoud je maandelijks moet verrichten. Heb je veel glaswerk, houtwerk, gekleurde tegels, dan is het uiteraard ook mogelijk om een schoonmaakbedrijven voor particulieren in te schakelen. Schoonmaakbedrijf IJsselstein biedt namelijk ook gerichte oplossingen aan voor het schoonmaken van de tuin. Je kunt dus altijd overwegen om hulp van derden in te schakelen!