Iedereen die graag in de tuin werkt, doet dat het liefst met goed gereedschap. Tuingereedschappen kun je grofweg in de volgende categorieën indelen:

– Snoeigereedschap: De planten en bomen in je tuin blijven maar doorgroeien. Dit zal je toch op een manier moeten bijhouden als je je tuin netjes wilt houden. Dit kan met bijvoorbeeld een tuinschaar, of voor het grovere werk met de (elektrische) heggenschaar.

– Grondbewerking: Door de grond vaak te spitten en te harken zorg je ervoor dat het voldoende zuurstof krijgt en dus gezond blijft.

– Gazononderhoud: Grasmaaien is iets dat met regelmaat gedaan moet worden. Dit kan natuurlijk met de hand, maar met een elektrische trimmer gaat het net wat sneller. Een bladblazer is weer handig om het gazon schoon te houden.

– Onkruidbestrijding: Niemand wil onkruid in zijn of haar tuin. Daarvoor moet men het onkruid regelmatig wieden. De schoffel is het meest geschikt om gemakkelijk en snel al het onkruid weg te halen.

– Overig tuingereedschap: De plantjes water geven met de tuinslang is inderdaad erg makkelijk, maar een gieter gevuld met regenwater is goedkoper en beter voor het milieu.
gardener-tool-1624402