Kijk jij ook met veel plezier naar de verschillende soorten tuinkabouters die bij veel mensen in de tuin staan? Vraag jij je misschien ook wel eens af waar ze eigenlijk vandaan komen en hoeveel soorten er zijn? Lees dan snel verder want we vertellen je er alles over in dit artikel.
De geschiedenis van tuinkabouters
De eerste die een tuinkabouter maakte was Phillip Griebel, een Duitser die in de 19e eeuw beelden van keramiek maakte. Hij kreeg het idee om tuinkabouters te maken, naar aanleiding van de mythische wezens uit verhalen. Zijn idee sloeg aan en kreeg navolging. In Duitsland werd de tuinkabouter erg populair en later ook in andere delen van de wereld. Tot op de dag van vandaag maken de nazaten van Phillip Griebel tuinkabouters die ze over de hele wereld verkopen.
Soorten tuinkabouters
De meeste mensen denken bij tuinkabouters aan de kleine mannetjes met een puntmuts, eventueel met een plunjezak of soms misschien een kruiwagen. Maar er zijn veel meer soorten tuinkabouters. Er zijn kabouters met gieters, met vishengels, met een heggenschaar en nog veel meer. Er zijn daarnaast zelfs zeer moderne exemplaren te vinden die bijvoorbeeld liggen te zonnebaden op een luchtbed of die op een tractor rijden. Er zijn zelfs “stoute” tuinkabouters die bijvoorbeeld hun broek laten zakken of zelfs een middelvinger opsteken! Tip: https://www.tuinkaboutershop.nl/
De mythe van de kabouter
Volgens de mythe waren kabouters wezentjes die mensen ’s nachts hielpen met bijvoorbeeld hun tuin. Kabouters waren als het ware beschermgeesten voor de mensen die hen hielpen met hun klusjes. Mensen lieten vroeger buiten ook eten achter voor hun mythische kleine vriendjes. Daarnaast is er een hardnekkige mythe dat kabouters de geesten zijn van overleden mensen. Ze zouden zelfs bovennatuurlijke krachten hebben. Een andere mythe is dat de kabouters eigenlijk helemaal geen vriendelijke wezentjes zijn maar juist boosaardig en dat ze mensen pesten en over vervelende manieren beschikken. Als ze ergens boos over zijn zouden ze vreemde geluiden maken. Tot slot werden kabouters zelfs in verband gebracht met de kerstman…. Uitgelicht: https://www.tuinkaboutershop.nl/tuinkabouters/stenen-tuinkabouter/
Beschermgeesten van de tuin
Alle mythes ten spijt zien de meeste mensen tuinkabouters als de beschermgeesten van hun tuin. Of ze vinden tuinkabouters gewoon een leuke en gezellige toevoeging van hun tuin. En wees eerlijk, dat zijn ze natuurlijk ook. Ze fleuren een heleboel saaie tuinen op met hun aanwezigheid. Pas echter wel op voor het Kabouterbevrijdingsfront. Dit is een groep mensen die vindt dat kabouters ook rechten hebben en ze uit tuinen bevrijden en loslaten in het bos…