Als je een vijver in je tuin wilt aanleggen, kan je het makkelijk doen door een gat te graven, wat vijverfolie gebruiken en je bent al klaar. Toch kun je het misschien beter op een iets professionelere manier aanpakken. Als je kiest voor een meer professionele manier, dan ga je anders te werk. Je gaat jezelf wat meer informeren naar de mogelijkheden. Je kijkt misschien wat rond is tuincentra of in echte vijvercentra. Ook op het internet is natuurlijk veel informatie te vinden. De beste manier van voorbereiding blijft het bezoeken van vijvercentra, in het echt krijg je toch de beste indruk.

Voordat je een vijver aanlegt moet je goed bedenken wat voor vijver je precies wilt, er zijn namelijk veel soorten vijvers. De bekendste vijvers zijn:
Koivijver
Zwemvijver
Tuinvijver
Als je eenmaal zeker weet wat voor vijver je wilt aanleggen moet je gaan nadenken over onder andere de materialen die je wilt gebruiken. Als je een koivijver aan gaat leggen is het misschien een leuk idee om een Japanse tuin aan te leggen. De materiaalkeuze heel belangrijk. Je hebt wel kennis van de materialen nodig. Er zijn namelijk veel verschillen in materiaal. Je hebt bijvoorbeeld veel verschillende vijverfolie. De meest duurzame is rubber vijverfolie.

Om later te kunnen genieten van een mooie vijver, moet je ook nadenken over zaken als:
Vijverfilter
Vijverrand
Accessoires zoals fonteinen en verlichting
Ligging
Onderhoud
Helemaal zelf de vijver aanleggen vraagt toch wel om enige kennis van bepaalde zaken en materialen.

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *