Het installeren van een hottub in je tuin kan een flinke boost geven aan je huiselijke comfort en levenskwaliteit. Maar voordat je de aankoop doet en de installatie inplant, moet je de ideale plek in je tuin vinden. Wil jij een hottub? Wij raden een hottub van Elite Wellness aan.

Bedenk welk uitzicht je wilt

Bedenk welk uitzicht je wilt hebben terwijl je in je hottub zit. Wil je kijken naar de sterrenhemel, of liever naar je prachtige tuin? Het kiezen van een plek met een mooi uitzicht kan een groot verschil maken in je hottub-ervaring.

Houd rekening met privacy

Privacy is een belangrijke factor bij het kiezen van een plek voor je hottub. Idealiter zou de hottub zo geplaatst moeten worden dat je ongestoord kunt ontspannen, zonder het gevoel te hebben dat je bekeken wordt. Overweeg het plaatsen van privacy-schermen of het gebruik van natuurlijke elementen zoals bomen of struiken om een privéruimte te creëren.

Denk aan toegankelijkheid en gebruiksgemak

Een hottub moet gemakkelijk toegankelijk zijn, zowel voor het gebruik als voor het onderhoud. Het is belangrijk dat de hottub dicht genoeg bij het huis staat voor gemakkelijke toegang, maar ook ver genoeg weg om geluidsoverlast te vermijden. Denk ook aan de toegang tot elektriciteit en water voor het vullen en onderhouden van de hottub.

Plan voor de toekomst

Bij het kiezen van de locatie voor je hottub, denk ook aan de toekomst. Misschien wil je in de toekomst meer elementen aan je tuin toevoegen, zoals een terras, een buitenkeuken of zelfs een zwembad. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de locatie voor je hottub.

Overweeg de omstandigheden van je tuin

De staat van je tuin speelt ook een rol bij het kiezen van de plek. Kijk naar factoren zoals de grondsoort, de drainage en de blootstelling aan de elementen. Een plek met goede drainage is essentieel om te voorkomen dat water zich ophoopt rond de hottub. Ook is het beter om een plek te kiezen die enigszins beschut is tegen wind en regen om het comfort te verhogen.