Zonnepanelen worden steeds populairder. Het is namelijk een zeer duurzame keuze om energie te produceren en bovendien kun je ook subsidie op zonnepanelen ontvangen. Het is niet alleen een duurzame keuze, maar kan je daarnaast ook veel geld besparen op je energierekening. Zonnepanelen worden vaak geïnstalleerd op het dak van huizen, maar wist je dat zonnepanelen ook in je tuin geplaatst kunnen worden? Dit neemt namelijk vele voordelen met zich mee. Lees snel verder! 

Voordeel 1: Hoger rendement door lagere temperatuur van de panelen

Je zult meer profijt halen uit zonnepanelen in je tuin. Dit heeft namelijk te maken met de temperatuur van de panelen. Hoe warmer de panelen, hoe lager het rendement. De zonnepanelen op een dak worden vaak een stuk warmer, omdat er niet genoeg ruimte is om af te koelen. In de tuin is dit niet het geval. Laat de ruimte onder de panelen op en je zult profiteren van een hoger rendement. 

Voordeel 2: Betere koeling van de panelen

Niet alleen de extra ruimte onder de panelen zorgt voor betere koeling. Wanneer je een zonnepanelen constructie in de tuin plaatst in plaats van op het dak zorgt het soort ondergrond ook voor een betere koeling. Een dak wordt namelijk veel sneller warm en een stuk grond in de tuin. 

Voordeel 3: Meer opties voor de opstelling van de panelen

Wanneer je de zonnepanelen in je tuin gaat plaatsen, heb je veel meer opties voor de opstelling van de panelen. Je hebt namelijk veel meer mogelijkheden voor de hellingshoek en de oriëntatie. Deze twee elementen zijn enorm belangrijk voor de hoeveelheid zon die de zonnepanelen kunnen opnemen. Je kunt dus eenvoudig kiezen voor het optimale rendement. De opstelling van de zonnepanelen kun je daarnaast ook makkelijk wijzigen als dit nodig mocht zijn. Vraag een specialist via Zonduurzaam.nl om advies voor de beste opstelling van zonnepanelen in de tuin.

Voordeel 4: Makkelijker schoon te maken

Zonnepanelen in je tuin kun je een stuk makkelijker schoonmaken en onderhouden. Je hoeft namelijk niet helemaal het dak op om ze schoon te maken. Stel er ligt sneeuw, bladeren, stof of vuil op de panelen, dan kun je deze eenvoudig zelf verwijderen. Ook dit draagt weer bij aan het optimale rendement van de zonnepanelen.