Waar heb je een compressor voor nodig?

Over het algemeen is een compressor een apparaat dat het volume van een stof verlaagt en de druk van de stof verhoogt. Het comprimeren van gassen in chemische en petroleumraffinaderijen is slechts één voorbeeld van de vele toepassingen van compressoren. Het betekent bijna altijd het verhogen van de druk in een gas opslagcontainer. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten compressoren op de markt. Sommige typen compressoren kunnen groter zijn dan andere. Meestal wordt een grote compressor gebruikt voor moeilijkere taken. Aan de andere kant worden kleinere gebruikt voor lichtere taken. Ze worden elk voor verschillende functies ingezet. Je moet er dus voor zorgen dat je de uitleg van enkele van de onderstaande compressoren leest om er meer over te weten. Daarna kun je de beste compressor kiezen die geschikt is voor de doelen die je wilt bereiken.

Roterende schoepenmotor

Een roterende schoepenmotor is een verdringerpomp met roterende schoepen gemonteerd op een rotor. Deze schoepen kunnen af en toe in lengte verstelbaar of gespannen zijn om contact te houden met de wanden terwijl de pomp draait. Schoepenpompen worden vaak gebruikt in auto’s voor drukvulling, stuurbekrachtiging, airconditioning en automatische transmissie pompen. Ze worden ook gebruikt als hydraulische hogedruk pompen. Pompen met middelhoge druk worden gebruikt in apparaten zoals espressomachines en carbonators voor frisdrankautomaten. Schoepenpompen kunnen ook worden gebruikt in lagedruksystemen voor chemische dampafzetting en secundaire luchtinjectie voor het regelen van auto-uitlaatemissies, naast andere lagedruk gastoepassingen. Het is veilig om te zeggen dat dit soort compressor behoorlijk veelzijdig is. Dus als je een veelzijdige compressor nodig hebt, is dit type compressor een goede keuze voor je.

Roterende schroefcompressor

Een roterende schroefcompressor is een luchtcompressor of een andere vorm van gas compressor die een positief verdringingsmechanisme van het roterende type gebruikt. Wanneer grotere volumes gecomprimeerd gas nodig zijn, zoals voor grote koelcycli zoals koelmachines, wordt dit type compressor gebruikt. Het wordt ook gebruikt voor persluchtsystemen voor het bedienen van lucht aangedreven gereedschappen zoals een drilboor en slagmoersleutels. Deze compressoren worden vaak gebruikt in industriële toepassingen. De inherente lekkage in de rotoren neemt echter aanzienlijk toe voor kleinere rotor afmetingen. Het maakt dit soort mechanisme minder geschikt voor kleinere compressoren dan zuigercompressoren. Dit type compressor wordt vanwege deze feiten zelden gebruikt.

Zuigercompressor

Een zuigercompressor is een verdringercompressor die zuigers gebruikt die worden aangedreven door een krukas om gassen onder hoge druk te transporteren. Meertraps zuigercompressoren kunnen vaak drukken tot 5.000 PSIG bereiken. Het inlaatgas komt het zuigspruitstuk binnen en gaat naar de compressie cilinder. Daarna wordt het samengedrukt door een zuiger die wordt aangedreven door een krukas in een heen en weer gaande beweging voordat het wordt losgelaten. Dit soort compressor wordt gebruikt in olieraffinaderijen, gaspijpleidingen en boringen. Het wordt ook gebruikt in boorputten voor de productie van olie en gas, lucht- en stikstofinjectie, offshore-platforms, chemische faciliteiten, aardgas verwerkingsfabrieken, airconditioning en koelinstallaties. Omdat dit type compressor wordt gebruikt voor complexe en moeilijke taken, is het meestal degene die compressor onderhoud nodig heeft.