Een schutting kan verschillende functies hebben in jouw tuin. Allereerst zorgt het voor privacy. Je kunt heerlijk genieten van je tuin zonder gestoord te worden door nieuwsgierige blikken van de buren of voorbijgangers. Daarnaast zorgt een schutting voor veiligheid. Kinderen en huisdieren kunnen vrij in de tuin spelen zonder dat jij bang hoeft te zijn dat ze de straat oplopen. Maar er zijn nog meer goede redenen waarom het slim is om een schutting te laten plaatsen.

#1 Bescherming tegen weersinvloeden

Een schutting beschermt je tuin tegen verschillende weersomstandigheden. Zo kan het ervoor zorgen dat de wind minder vat heeft op je planten. Ook beschermt het je tuin tegen de zon op de momenten dat je liever schaduw hebt. Let wel op dat de schutting goed gemonteerd wordt door een specialist zodat de wind ook geen invloed heeft op het neerhalen van de schutting. De schade die je dan kan oplopen wil je toch liever vermijden.

#2 Waardevermeerdering van je woning

Een schutting kan ook de waarde van je woning verhogen. Het geeft niet alleen een verzorgde uitstraling aan je tuin, maar ook aan de achterkant van je woning. Een mooie, goed onderhouden schutting draagt bij aan de uitstraling van je woning, en daarmee aan de verkoopwaarde. Zo kan een hout beton schutting de natuurlijke uitstraling en de moderne uitstraling verbeteren. Een combinatie tussen twee soorten schuttingen.

#3 Afscheiding van verkeer en geluid

Woon je aan een drukke straat of heb je veel overlast van verkeersgeluiden? Een schutting biedt niet alleen privacy en veiligheid, maar zorgt ook voor een bufferzone tussen jou en het omgevingsgeluid. Zo kun je rustig genieten van je tuin zonder gestoord te worden door voorbijrazende auto’s.

Een schutting op maat

Bij het plaatsen van een schutting kun je deze helemaal naar eigen smaak ontwerpen en laten plaatsen. Bepaal zelf de hoogte, de houtsoort of het materiaal en de kleur. Bij de specialisten kun je terecht voor advies op maat en kun je een schutting laten plaatsen die perfect past bij jouw wensen en behoeften.

 

Een schutting biedt niet alleen privacy en veiligheid, maar heeft ook andere voordelen voor jouw tuin en woning. Het zorgt voor bescherming tegen weersinvloeden, kan de waarde van je woning verhogen, afscheiding zijn van verkeer en geluid en je kunt deze helemaal op maat laten maken. Er zijn dus genoeg redenen om te investeren in een mooie schutting!