Dakonderhoud, de meeste huiseigenaren houden zich hier liever niet mee bezig. Velen denken namelijk dat onderhouden van het dak heel arbeidsintensief is. Maar wat als we je vertellen dat, ongeacht het soort dak dat je hebt, dakonderhoud niet zo moeilijk hoeft te zijn als je misschien denkt?

 

Waarom is dakonderhoud zo belangrijk?

Om ervoor te zorgen dat je dak zijn hele levenscyclus overleeft en misschien zelfs overtreft, heb je eigenlijk maar een klein beetje moeite en zorg nodig. Door het regelmatig te onderhouden en eventuele problemen, hoe groot of klein ook, tijdig aan te pakken kom je al een heel eind. Zo voorkom je dat je een experts moet inschalen voor de lekkages opsporen.

 

Tips voor dakonderhoud

Om je te helpen geld te besparen op dure reparaties in de toekomst en je de gemoedsrust te geven die je verdient, hebben we een aantal echt eenvoudige maar cruciale tips voor goed dakonderhoud op een rijtje gezet die het verschil maken.

 

Hier zijn een aantal handige tips voor het onderhouden van jouw dak.

·       Snoei takken rond je dak en houd het dak vrij

·       Ontdoe je van bladeren en puin op je dak

·       Zorg ervoor dat het dak goed kan ventileren

·       Houd je dakgoten in goede conditie door regelmatig het dak te inspecteren

·       Controleer het dak en je zolder na een storm

·       Behandel je dak regelmatig tegen mos en algen

 

Schakel een experts in voor het dakonderhoud

Dakonderhoud hoeft niet zo’n groot gedoe te zijn als je gewoon weet waar je de meeste aandacht aan moet besteden. En om je te helpen je dakbedekking in topconditie te houden, is het belangrijk dat je een betrouwbare ploeg dakdekkers hebt die je kunt inschakelen. Door regelmatig dakonderhoud uit te laten voeren, voorkom je onnodige overlast en kosten. Daarnaast gaat je dak hierdoor langer mee.