Waarom kiezen voor graszoden?

Graszoden zijn dé manier om direct een prachtig groen gazon aan te leggen in je tuin. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor kant-en-klare graszoden in plaats van zelf gras zaaien. Bij het zelf gras zaaien komt veel meer kijken en duurt het weken voordat je een mooi groen gazon hebt. Bij graszoden kan je dan ook direct genieten van je groene gazon, daarnaast kan je er ook na één dag al gewoon op lopen.

Wat zijn graszoden?

Graszoden zijn kant-en-klare grasmatten die je gemakkelijk en snel kan leggen in je tuin, waardoor je meteen een prachtig gazon hebt. Het grote voordeel van deze grasmatten is dat je ook direct een dichte grasmat hebt. Als je zelf gras gaat zaaien vergt dit veel energie en is het nog altijd de vraag of dit resulteert in een dicht en groen gazon. Hieronder hebben we een aantal redenen om te kiezen voor graszoden verzameld:

  • Minder last van onkruid doordat de graszoden erg dicht bezaaid zijn.
  • Goedkope bodembedekker in vergelijking met andere bodembedekkers zoals hout, natuursteen of baksteen.
  • Gemakkelijk en snel te leggen. Binnen korte tijd leg je een compleet gazon aan waarvan je nog jaren plezier hebt.
  • Zachte ondergrond, wat ideaal is voor kinderen die op het gazon spelen.
  • Gras is natuurlijk en ziet er nog altijd vele malen beter uit dan kunstgras. Ook heb je de geur van gras, wat veel mensen toch fijn vinden als ze buiten genieten van de tuin.
  • Milieuvriendelijker dan kunstgras.

Gazon onderhouden

Een gazon heeft altijd onderhoud nodig, ook als je gekozen hebt voor graszoden. Tijdens het groeiseizoen is het nodig om te maaien, soms twee keer per week. Verder is het belangrijk om blad te verwijderen en af en toe het gazon te bemesten.