Het verwarmen van je huis

Het lijkt niet alleen doorgedrongen te zijn tot de politiek, maar ook de Nederlandse burgers; het klimaat. Het klimaat wordt een steeds belangrijker aspect in het leven van de Nederlandse burgers. Om je heen hoor je steeds vaker dat men probeert te denken aan het milieu/klimaat door bijvoorbeeld minder vlees te eten of minder de auto te pakken. Het blijkt dan ook dat we de ernst van het klimaat niet meer kunnen onderdrukken. Het lijkt me dan ook niet meer dan logisch dat we graag willen dat onze kinderen en kleinkinderen nog op een veilig en schone aardbol mogen leven. Het is dan ook goed dat de Tweede Kamer aan het debatteren is over het klimaatakkoord.

 

Het einde van de debatten zijn nog niet in zicht. Dit zal ook nog wel even duren, maar zo gaat dit in de politiek. Het kan zelfs zo zijn dat het nog jaren duurt voor er daadwerkelijk iets gebeurd namens de politiek. Maar dit neemt niet weg dat het redden van de wereld begint  bij jezelf. Er zijn erg veel manieren waarmee we de aarde kunnen redden alleen al binnenshuis.

 

In de winter is het natuurlijk een stuk kouder in Nederland. Daarom heeft het gemiddelde huishouden de verwarming op een gemiddelde temperatuur staan van 22 graden Celsius. Als we nou allemaal de verwarming 1 of 2 graden lager zouden zetten en een lekkere warmen trui aan zouden doen, zou dat al een hoop schelen.

 

Een nog beter alternatief is het verwarmen van je huis zonder gas. Een huis verwarmen zonder gas kan door middel van een waterpomp. Deze pomp verbruikt geen gas, maar maakt gebruik van de warme buitenlucht. Deze warme buitenlucht is er helemaal gratis. Nieuwbouwhuizen hebben vaak al een waterpomp geïnstalleerd. Wanneer u gaat verhuizen kunt u er op letten of het huis al een waterpomp heeft. Op deze manier kunt u ook bijdrage aan het verbeteren van de wereld.