Wat is een goede verrekijker om vogels mee te kijken in de tuin?

Waar op letten verrekijker kopen?

Bij de aanschaf van een nieuwe verrekijker zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Het is hierbij belangrijk om te weten dat de meest gebruikte verrekijker, die altijd twee lenzen heeft, te krijgen is als porro-kijker of als dakkant-kijker. De porro-kijker heeft als grote voordeel dat deze een stuk goedkoper is omdat hij makkelijker te produceren is. Alleen deze is stukken minder compact dan de dakkant-kijker die hierdoor ook scherper zicht biedt.

Verrekijker 10×42

De 10×42 verrekijker is een echte topper voor vogelaars. Deze dakkant-verrekijker biedt een ongelooflijke kijkervaring omdat hij is gemaakt met gebruik van de nieuwste technologieën.

Verrekijker 10×50

Ook de 10×50 is een uitstekend model om de natuur mee in te gaan. Deze heeft een nog grotere lichtsterkte wat een groot voordeel is bij het vogels kijken.

Waar staan de getallen voor?

Het eerste getal is de vergrotingsfactor. Bij 10x wil dit zeggen dat het beeld 10 keer wordt vergroot ten opzichte van wat je ziet met het blote oog. Het klinkt natuurlijk fantastisch om het beeld zo veel mogelijk te vergroten maar dit vergroot de kans op trilling van het beeld als je een onvaste hand hebt. Het tweede getal bepaalt de lichtsterkte van de verrekijker. Hoe hoger dit getal, hoe meer licht de kijker kan opvangen.

Beste verrekijker voor vogels

Natuurlijk wil je weten wat dit nu betekent in de praktijk. Want welke kijker is nu het meest geschikt voor de vogelkijker? De compacte modellen zijn hier het meest geschikt voor. Bij het vogelkijken is het van belang dat een verrekijker waterdicht is en een redelijke tot sterke vergrotingsfactoor heeft. De lichtsterkte moet ook hoog zijn.

Bij de VerrekijkerGigant vind je een verrekijkers voor elke portemonnee. Van topstukken die niet mogen ontbreken in de uitrusting van de gevorderde vogelspotter tot meer basis modellen die erg geschikt zijn als instapmodel voor de beginnende vogelaar. Met de juiste verrekijker wordt vogels spotten nog leuker!