Een tuin is een verlengde van jouw huis en vraagt om onderhoud. Het is belangrijk om de tuin goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze er piekfijn uitziet. Hierbij is het juiste gereedschap essentieel. In dit artikel zullen we bespreken welke gereedschappen onmisbaar zijn voor het onderhoud van jouw tuin, schutting en het groen.

Tuingereedschap

Om de tuin goed te onderhouden heb je op zijn minst enkele basisgereedschappen nodig. Een set tuingereedschap is dan ook essentieel.

 

Een goede tuinschaar is een must-have in het tuingereedschap. Hiermee kun je de takken van bomen en struiken snoeien en bijhouden. Een snoeischaar is wat groter en daarom ideaal voor de grotere takken. Verder is een heggenschaar ook handig om in huis te hebben als je veel hagen in de tuin hebt staan.

 

Een grasmaaier zorgt ervoor dat het gazon mooi kort blijft en er opgeruimd uitziet. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers verkrijgbaar, zoals een handmaaier, een elektrische maaier en een benzine maaier. Afhankelijk van de grootte van je tuin, de gewenste hoogte van het gazon en het budget, kun je een maaier kopen die bij jouw tuin past.

 

Een hark is ideaal om bladeren en tuinafval van een groot oppervlak te verzamelen. Een spade is handig voor het graven van gaten voor het planten van bloemen en struiken. Een schoffel is handig om onkruid in de tuin te verwijderen. Een tuinslang met sproeikop mag ook niet ontbreken om de planten en bloemen in jouw tuin water te geven.

Onderhoud van de schutting

Een schutting is niet alleen een mooie afbakening van jouw tuin, maar kan ook vergaan door weersomstandigheden. Het onderhouden van de schutting is dan ook belangrijk. Hier is enkele gereedschap voor nodig:

 

Een schutting is niet alleen een mooie afbakening van jouw tuin, maar kan ook vergaan door weersomstandigheden en gebruik. Het is belangrijk om de schutting goed te onderhouden. Hier zijn enkele gereedschappen voor nodig:

 

Een hogedrukreiniger is zeer geschikt om hardnekkig vuil en mos van de schutting af te halen. Hierdoor ziet de schutting er weer als nieuw uit. Zorg wel dat je de juiste druk instelt, want het is belangrijk om de schutting niet te beschadigen. Met name voor een betonnen schutting is dit ideaal.

 

Als je je schutting wilt opknappen, is het handig om een verfborstel bij de hand te hebben. Hiermee kun je de schutting in de grondverf of verf zetten. Zorg dat je verfborstel van goede kwaliteit is om het verfproces soepel te laten verlopen.

 

Schuurpapier is handig om de schutting glad te maken voordat je gaat verven. Hierdoor blijft de verf beter zitten en krijgt de schutting een mooie egale look. Zorg ervoor dat je het juiste schuurpapier gebruikt voor de verschillende soorten schuttingen.

 

Een houten schutting heeft soms last van groene aanslag. Met een houtreiniger kun je dit eenvoudig verwijderen. Een houtreiniger is een speciaal schoonmaakmiddel waarmee je de schutting kan ontdoen van mos en ander vuil. Hierdoor blijft de schutting mooi en gaat deze langer mee.

 

Zorg ervoor dat je deze essentiële tuingereedschappen voor de schutting bij de hand hebt. Hierdoor blijft de schutting stevig, netjes en kan deze langer meegaan.