Welke matrasmaat is geschikt voor uw kamer? Bekijk de afmetingen van de matrasmaat en meer
Goed uitgerust wakker worden is cruciaal voor uw dagelijkse productiviteit en algemeen welzijn. Een goede nachtrust is sterk afhankelijk van de juiste matras. Dus wat is de volgende stap als u al weet welke matras u wilt en ook weet welk bed u wilt kopen? De juiste maat kiezen! Het kiezen van een matras dat past bij uw kamergrootte, indeling en slaapvoorkeuren is erg gemakkelijk met deze handige Matras Maattabel. Lees verder om de verschillende matrasafmetingen te bekijken.

Klein tweepersoons matras
Met een klein tweepersoons matras zult u een aanzienlijk verschil in ruimte merken ten opzichte van de twijfelaar. Met een breedte van 140 cm en een lengte van 190 cm is een tweepersoonsbed perfect voor de eenpersoonsslaper die graag languit ligt. Als uw tiener een nieuw bed nodig heeft, overweeg dan een klein tweepersoons matras, want dan ben je alvast op de toekomst voorbereid. Daarnaast zijn dit soort matrassen zeer geschikt om als logeerbed te gebruiken.

Queen size
Koppels en eenpersoonsslapers met kleinere kamers kiezen meestal voor een queensize matras. Het is de meest populaire bedmaat tot nu toe met afmetingen van 150 cm breed en een lengte van 2 meter lang. De grootte van een queensize matras maakt het optimaal voor veel koppels, omdat het elke persoon nog steeds voldoende persoonlijke ruimte biedt, terwijl het u de ruimte geeft die u nodig heeft voor extra meubilair in uw woning. De populariteit van de queen matrassen betekent ook dat het vinden van beddengoed en accessoires in een reeks van stijlen en prijzen niet moeilijk zal zijn! Typische hoofd slaapkamers bieden gemakkelijk plaats aan een queensize bed, terwijl ze er toch statig en ruimtebesparend uitzien.

King size
Wat klinkt er nou beter dan een king size bed? De standaard kingsize afmetingen van 2 meter bij 2 meter geven je een grootse uitstraling met ruimte om je uit te strekken. Een master suite wordt nog statiger door de toevoeging van een kingsize matras. Dus, het is een fijn gevoel te weten dat je ’s nachts niet tegen je partner aan zal rollen. Als u een soloslaper bent, neem dan trots uw kingsize bed en spreid jezelf heerlijk uit als een koning!