De populairste tuinplanten

Zonder enige vorm van decoratie is je tuin ook maar een lege plek. Je kunt dit natuurlijk met wat meubels en door een schuur neer te zetten. Maar wat leven en extra groen toevoegen kan er ook voor zorgen dat je tuin oogt als een mooi geheel. Zoek bijvoorbeeld een mooie plek in je tuin voor een vijver en laat hier vissen in zwemmen. Of plant een aantal mooie tuinplanten. Maar welke kies je in dit geval? Wij zetten de meest geliefde tuinplanten voor je op een rijtje.

Het hele jaar door mooi groen

Je hebt er het hele jaar plezier van en is ook nog een makkelijk te onderhouden: de klimop. Deze tuinplant doorstaat weer en wind, daarom blijven de bladeren het hele jaar door mooi groen. Een klimop groeit vrij snel en wordt daarom ook vaak gebruikt om een deel van een muur of een dak te te bedekken. Houd er wel goed rekening mee dat je huisdieren niet aan de bladeren gaan knagen, deze zijn namelijk giftig.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/klimop-plant-ivy-natuur-3244801/

Paars in je tuin

Paars is nog steeds een zeer gewilde kleur voor in de tuin. De kleur ontstaat door een mix van rood en blauw, wat een unieke sfeer aan je tuin geeft. Daarom zijn lavendelstruiken ook zeer geliefd als tuinplant. De struik wordt niet al te hoog (maximaal één meter) en daarnaast geeft de plant ook nog eens een heerlijke geur af. Wil je ook dat het in je woning naar lavendel ruikt? Knip dan een paar stekjes af en hang deze ergens te drogen. Naast lavendel zien we ook viooltjes vaak in een tuin staan. Deze is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, dus ook in het paars. Door deze twee planten met elkaar te combineren in je tuin, creëer je een oase van rust en eenheid.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pixabay.com/nl/vlinder-zomer-lila-vlinderstruik-1705523/

Vlinderstruik

Houd je wel van leven in je tuin? Laat dan een vlinderstruik in je tuin groeien. Deze struik is mooi om te zien, kan heel groot worden en er komen ook nog eens heel wat vlinders op af. Zij zijn namelijk dol op de nectar die zij in de bloemen van de struik kunnen vinden. Ook deze tuinplant is niet moeilijk te onderhouden, zorg wel dat je deze op tijd snoeit.

De genoemde tuinplanten kan je vinden bij een tuincentrum bij jou in de buurt. Maar shop je het liefst thuis vanuit je luie stoel? Dan kan je natuurlijk ook tuinplanten kopen op internet.