Ben je van plan om te kamperen in het wild? Dan is deze blog voor jou. Voor je goed en wel op reis kunt is het handig om vooraf je reis goed voor te bereiden. Hierdoor kom je nooit voor verassingen te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk. In deze blog lees je 4 tips die je hiermee helpen. 

Neem de juiste uitrusting mee 

Een goede uitrusting het belangrijkste als je gaat kamperen. Het is daarom belangrijk om een goede tent, slaapmat, kleding etc. Mee te nemen. Bedenk vooraf ook welke activiteiten je tijdens het kamperen gaat doen. Ga je bijvoorbeeld een berg beklimmen dan is het verstandig om goede wandelschoenen mee te nemen. 

Zorg voor eten 

Als je gaat kamperen weet je maar nooit waar je terechtkomt. Het is daarom verstandig om jezelf te voorzien van de basisbehoeften eten en drinken. Neem altijd genoeg te drinken mee als je een reis voor de boeg hebt. Daarnaast moet je ook genoeg te eten meenemen om te voorkomen dat je niks te eten hebt in een noodsituatie. 

Zoek van tevoren een plek uit 

Een plek van tevoren uitzoeken is niet alleen handig om te weten, het brengt ook enorme voordelen met zich mee. Zo kun je ervoor zorgen dan je op een mooie plek terechtkomt aan bijvoorbeeld het water. Ook moet je rekening houden met de wet en regelgeving in het land waar je verblijft. In sommige landen kun je niet zomaar wildkamperen namelijk. De juiste plek om te wildkamperen kiezen is niet altijd even makkelijk. Het is belangrijk dat je altijd een plek met vlakke ondergrond kiest en hierbij rekening houdt met de windrichting. 

Zorg voor elektriciteit 

Als je eenmaal op de plek van bestemming bent is het handig om elektriciteit te hebben. Ook hier kun je rekening mee houden bij het kiezen van een plek. Het is belangrijk dat je ten alle tijden genoeg elektriciteit hebt. Niet alleen om lekker te kunnen werken tijdens het reizen, maar ook om de koelkast draaiende te houden, de waterpomp te kunnen gebruiken en de kachel stralende te houden. Je kunt je caravan of kamper voorzien van zonnepanelen om de stroomvoorziening te vergroten. Probeer ook altijd zuinig met je elektriciteit om te gaan om hier zo lang mogelijk van te kunnen genieten voordat je moet opladen.