Wil je jouw tuin verrijken met een mooie boomhut voor de kids, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan kun je ervoor kiezen om jouw boomhut zelf te bouwen. Door je boomhut in de tuin zelf te bouwen, hoef je namelijk alleen geld te investeren in het materiaal van de hut.

Heb jij besloten dat je jouw eigen boomhut in de tuin in elkaar wil zetten? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om dit project tot een goed einde te brengen.

Tip 1: maak eerst het ontwerp van de hut

Voor je materialen kunt gaan kopen voor de hut in de boom en de hut echt kunt gaan bouwen, moet je eerst weten hoe het bouwwerk eruit moet komen te zien. Je kunt zelf een ontwerp maken voor de hut, maar je kunt ook een bestaand ontwerp gebruiken. Er zijn vele ontwerpen voor boomhutten te vinden op het internet, dus je hebt altijd wel genoeg ontwerpen om uit te kiezen.

Tip 2: koop het juiste hout voor de hut

Wil je een hut bouwen die jaren mee gaat en bovendien uitermate stevig is? Dan moet je het juiste hout kopen voor de boomhut in de tuin. Kies in ieder geval voor een houtsoort die goed tegen regen kan en gemakkelijk te bewerken is. Vraag een expert in de bouwmarkt eventueel om hulp bij het zoeken van het juiste hout, zodat je zeker weet dat je het beste hout koopt.

Tip 3: zorg voor een veilige reling

Als de kids in de boomhut gaan ravotten, moeten ze absoluut niet uit de hut kunnen vallen. Zorg daarom altijd voor een veilige reling, ook in een boomhut die niet zo hoog hangt.