Wilt u uw woonkamer inrichten met een echte eye catcher? Of wilt u misschien een lekkere luierplaats in uw woonkamer? Een bankstel en een modulaire bank kunnen beiden de oplossing zijn! Hoe kies je echter tussen de twee? Elk heeft een impact op de esthetiek, functionaliteit en comfort op zijn eigen manier – om maar te zwijgen van verschillende soorten van elk type.

Hier volgen wat tips over wat te overwegen bij het maken van een keuze tussen een bankstel en een modulair model.

Bekijk bijvoorbeeld deze link over bankstellen: https://www.bankstellenshop.com/bankstel/

Soort kamer

Het allereerste om over na te denken is het kamertype en het doel. Voor woonkamers zijn modulaire banken meestal een betere keuze omdat ze meer ruimte bieden om te loungen zonder dat iemand zich buitengesloten voelt. Met slechts één bank, moet u een paar stoelen of fauteuils hebben om voldoende zitruimte te krijgen. Sommige mensen besluiten zelfs om twee banken te kopen en ze tegenover elkaar te plaatsen om de salontafel.

Enerzijds, als u uw woonkamer met een eigentijds bankstel een helemaal eigen stijl wenst te geven, is een bankstel wel ideaal omdat er zoveel verschillende modellen beschikbaar zijn. Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan een bankstel + loveseat in de woonkamer.

Kleinere kamers

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan een modulair bankstel soms een slimmere oplossing zijn voor een kleinere woonkamer dan een bankstel. Een zorgvuldig uitgekozen model kan netjes op de aangewezen plek worden geplaatst, terwijl er voldoende ruimte is om te loungen met het zitgedeelte en de chaise. Met een bank en stoelen sta je zo nu en dan op en dien je de stoelen te verplaatsen.

Plattegrond

Maak voordat je winkelt de plattegrond van de kamer. Houd rekening met het gebied waar de bank moet staan en zoek uit wat de verhoudingen zijn. Knip vervolgens enkele rechthoeken en vierkanten uit en speel met verschillende combinaties om verschillende configuraties te maken. Je zult in staat zijn om erachter te komen hoe lang elke zijde van de doorsnede moet zijn of dat je in plaats daarvan moet gaan voor een bank en stoelen. Vergeet niet dat je andere meubels nodig hebt, zoals koffie en bijzettafeltjes en verschillende planten misschien.

Flexibiliteit en bewegen

Sommigen zeggen dat een modulair model minder flexibel is dan een bank, vooral als je hem moet verplaatsen. Mensen die graag het meubilair herschikken, hebben vaak meer baat bij de aanschaf van een bank en (niet-) bijpassende stoelen dan een modulair model.

Moderne modulaire banken kunnen worden gemaakt van twee of meer stukken, waarbij de module enkele punten scoort boven een bank als het gaat om verschillende configuraties. Met een bankstel bent u afhankelijk van de stoelen om de gewenste configuratie te maken. Daarentegen kunt u de modulaire banken ” breken ” en elke keer een andere configuratie maken.

Hedendaagse banken en modulaire banken

Als u nog steeds geen keuze heeft kunnen maken, bekijk dan de jaarlijkse bankstellen uitverkoop en ontdek de verscheidenheid aan moderne banken en modulaire banken!

Bij https://www.bankstellenshop.com/ hebben we ook op de site zeer veel tips on ons blog staan om u advies te geven en u te helpen bij het kiezen van het perfecte model. Wil jij alles leren over de kwaliteit van de meubels? Bekijk dan zeker de site eens en onderaan de kwaliteits pagina’s!